چگونه شیشه چسب شده را از پنجره جدا کنیم؟

گاهی اوقات بنا به دلایلی نیاز به جدا کردن شیشه از پنجره است. عملیات جدا کردن شیشه از پنجره کمی سخت و پیچیده است. چرا که با هر اشتباهی ممکن است شیشه دچار شکستگی و خردشدگی شود. برای همین باید به مواردی توجه کرده تا بتوان شیشه چسب شده را به راحتی از پنجره جدا کرد. در صورتی هم که قرار به جدا کردن شیشه از پنجره دوجداره باشد، این موضوع دشوارتر می‌شود. در ادامه به بررسی این موضوع پرداخته و با نحوه جدا کردن شیشه چسب شده از پنجره آشنا خواهیم شد.

 

نحوه جداسازی شیشه سالم از پنجره

اگر پنجره از انواع پنجره‌های معمولی و دارای قاب آهنی یا آلومینیومی باشد، باید چندین مرحله را طی کرده تا بتوان شیشه را به شکل سالم از پنجره خارج کرد. پیش از شروع کار باید به مواردی چون درزگیرهای چسبیده شده در اطراف پنجره توجه داشته باشید. این درزگیرها به دلیل چسبندگی زیاد میتوانند سبب سخت شدن عملیات جداسازی شیشه از پنجره شوند.

  • جدا کردن پیچ از گوشه‌های قاب: در اولین گام باید پیچ‌های موجود در اطراف پنجره را به آرامی باز کرد. برای این کار میتوان از پیچ گوشتی‌های معمولی یا برقی استفاده کرد. بهتر است پیچ‌ها را به صورت موربی باز نمایید تا شاهد سقوط احتمالی شیشه از پنجره نباشید. پس از آن باید برای جدا کردن شیشه اقدام کنید.
  • ضربه زدن به قاب پنجره: پس از خروج قاب و شیشه از جای خود، باید قاب را از روی شیشه جدا نمایید. برای این کار میتوانید ضربه‌هایی به قاب وارد کنید. در زمان وارد کردن ضربه به قاب باید توجه داشته باشید که فریم پنجره دچار شکستگی یا کج‌شدگی نشود.
  • جدا کردن درزگیر: اغلب پنجره‌ها دارای درزگیر هستند تا میزان نفوذ گرد و غبار و هدر رفت انرژی به حداقل خود برسد. برای همین پس از آنکه شیشه را از قاب جدا کردید، باید به سراغ جدا کردن درزگیرهای بین شیشه و قاب بروید. معمولا درزگیرها پس از مدتی کارایی اولیه خود را از دست می‌دهند و نیاز به تعویض پیدا می‌کنند. برای همین به راحتی آنها را جدا کرده و از درزگیرهای جدید استفاده نمایید.

 

نحوه خارج کردن شیشه پنجره دوجداره

پنجره‌های دوجداره دارای دو شیشه مجزا و موازی در کنار هم هستند که بین آنها فاصله کمی وجود دارد. این فاصله معمولا توسط هوا یا گازهایی چون آرگون پر می‌شود تا پنجره به عایق انرژی و صوتی تبدیل شود. حال اگر قرار به درآوردن شیشه چسب شده از پنجره دوجداره باشد، باید مراحلی را طی کرده تا این کار به درستی انجام شود.

 

نحوه خارج کردن شیشه پنجره دوجداره

 

در مرحله اول باید زوارها را با یک شی نوک تیز همچون چاقو یا کاردک خارج کرد. زوارها با فشار از پروفیل خارج می‌شوند. برای اینکه در این مرحله شیشه به طور ناگهانی سقوط نکند، بهتر است در ابتدا زوارهای عمودی و سپس زوارهای افقی خارج شوند. پس از آن باید با چند ضربه شیشه دوجداره را آزاد و از قاب پنجره خارج کرد. بعد از آن میتوان شیشه‌های جدید را بر روی پروفیل قرار داده و زوارها را مجدد جایگزین کرد.

 

نحوه جا انداختن شیشه دوجداره

زمانی که شیشه از پنجره دوجداره خارج شود، باید به سراغ جا انداختن شیشه جدید رفت. بعد از خروج شیشه‌ باید زیر شیشه‌ها را بر روی پروفیل مرتب کرد. مرحله شیشه‌گذاری باید با دقت بالا انجام شود تا شیشه جدید به خوبی در داخل چارچوب قرار بگیرد. پس از آن باید زوارها را بر سر جای خود جایگذاری کرد. با جا انداختن زوارها، باید با یک وسیله‌ای مانند چکش غیر فلزی بر روی آن ضربه وارد کرده تا با کمترین آسیب در سر جای خود محکم شوند. برای قرار دادن زوارهای عمودی هم باید در ابتدا سر و ته زوار را جا انداخته و سپس بخش میانی آن را جا زد.

 

نحوه درآوردن شیشه پنجره دوجداره ریلی

نحوه خارج کردن شیشه پنجره دوجداره ریلی بسیار ساده است. همانطور که حتما می‌دانید پنجره‌های ریلی پنجره‌هایی هستند که لنگه متحرک پنجره بر روی یک یل حرکت می‌کند. برای خارج کردن پنجره دوجداره ریلی باید با بلند کردن شیشه آن را از پروفیل خارج کرد. برای این کار در ابتدا کمی روغن به ریل بزنید تا به حالت روانی برسد. پس از آن شیشه را تا جایی بالا کشیده که چرخ‌های بخش انتهایی آن از شیار قاب پنجره خارج شود. حال میتوانید شیشه را به سمتی که چرخ‌ها خارج شده‌اند هل دهید تا به طور کامل از پروفیل خارج شوند.

 

چه زمانی نیاز به تعویض شیشه پنجره دوجداره است؟

تعویض شیشه پنجره دوجداره در زمان‌های مختلفی صورت می‌گیرد که در اینجا به بررسی آنها می‌پردازیم.

 

چه زمانی نیاز به تعویض شیشه پنجره دوجداره است؟

 

  1. شکستگی یا ترک خوردگی شیشه: با اینکه شیشه‌های پنجره دوجداره محکم هستند و احتمال شکستگی‌شان پایین است، اما با مشاهده هرگونه ترک و شکستگی باید خیلی زود برای تعویضشان اقدام شود. ترک خوردگی یا شکستگی شیشه خطرناک است و احتمال خوردشدگی و سقوط آن زیاد است. از طرف دیگر شیشه‌های ترک خورده سبب عملکرد نامناسب پنجره شده و انرژی را هدر می‌دهند. برای همین اگر شاهد ترک‌ و شکستگی بر روی شیشه‌ها بودید، سریعا به تعویض آنها بپردازید.
  2. آب‌بندی و عایق‌بندی نامناسب: در صورتی که شیشه‌ها آب‌بندی و عایق‌بندی خوبی نداشته باشند، با لمس کردن آنها سرما و گرمای بیرون حس می‌شود. همچنین در این شرایط صدای محیط بیرون به خوبی شنیده می‌شود. در این زمان بهتر است شیشه‌های دوجداره را بررسی کرده و در صورت مشاهده هرگونه مشکل برای تعویض آنها اقدام کرد.
  3. بخار کردن زیاد شیشه‌: در صورتی که پنجره دوجداره UPVC زیاد بخار می‌کند، بهتر است برای تعویض شیشه‌های آن اقدام شود. بخار کردن زیاد شیشه طبیعی نبوده و نشان از مشکلی در پنجره دارد. در صورتی که بین دو شیشه پنجره دوجداره بخار قرار بگیرد، یعنی پنجره از نظر عایق بودن دچار مشکل شده است و باید برای تعویض شیشه‌ها اقدام شود.

 

جمع بندی

تعویض شیشه چسبیده به پنجره کار سختی نبوده و نیاز به طی کردن چند مرحله اساسی دارد. اگر پنجره از نوع معمولی باشد، در چند مرحله ساده میتوان برای تعویض آنها اقدام کرد. در صورتی هم که پنجره از نوع دوجداره یا سه جداره باشد، میتوان از افراد متخصص شرکت پدیده البرز کمک گرفته و یا طبق مراحل اشاره شده در متن عمل جداسازی شیشه از پنجره را کامل کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *